Advies organisatie en leidinggevende

Preventie werkstress

Je wilt graag voorkomen dat medewerkers uitvallen door werkstress. Maar wat kun je als werkgever doen om stress-gerelateerd verzuim te voorkomen? Als register adviseur duurzame inzetbaarheid® analyseer en adviseer ik de organisatie vanuit een breed perspectief.

Wat is een burn-out?

Burn-out klachten komen door een optelsom van problemen op het werk, thuis en in de persoonlijke sfeer. Een burn-out herken je door een combinatie van emotionele uitputting, afstand tot werk en minder presteren. Een burn-out gaat altijd samen met  langdurige stressklachten die weer effect hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Advies verminderen stress

Samen onderzoeken we de oorzaken van stress binnen de organisatie en gaan we op zoek naar passende maatregelen en oplossingen. Medewerkers vinden het bijvoorbeeld belangrijk om autonoom te zijn, ontwikkelingsmogelijkheden te hebben en steun te voelen.

Hoeveel aandacht is hiervoor binnen de organisatie? En hoe kan dit eventueel worden verbeterd? Samen stellen we een plan van aanpak op met concrete doelen en afspraken.

Het resultaat

  • Daling van het stress-gerelateerd verzuim en de kosten hiervan.
  • Werkstress en burn-out worden bespreekbare thema’s.
  • Minder kans op fouten en arbeidsongevallen door minder stress.
  • Gemotiveerde, veerkrachtige medewerkers die meer werkplezier ervaren.
  • Grotere klanttevredenheid door meer werkplezier.

Ja, ik wil graag kennismaken